П`ятниця, 19.04.2024, 21:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Нововолинська спеціальна школа

Меню сайту
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша школа

Головна » 2016 » Жовтень » 24 » ДОБРУ ТАКОЖ ПОТРІБНО ВЧИТИСЬ
09:53
ДОБРУ ТАКОЖ ПОТРІБНО ВЧИТИСЬ

    17 жовтня вчитель  християнської етики  Никитюк Н.З. провела відкритий урок у 5 класі на тему «Добро і зло». Педагог перед собою поставила завдання не тільки ознайомити учнів з поняттям добра і зла, розглянути приклади милосердя, виховати почуття доброти, чуйності, але й  спонукати  дітей до самооцінки, вчити бути самокритичними, порівнюючи та аналізуючи власні вчинки.

       Розпочала Наталія Зіновіївна урок тим, що після вітання попросила учнів не сідати на свої місця, а зачекати, поки першими сядуть уважність та щирість, сердечність та чуйність, доброта та милосердя. Цим самим учитель змусила дітей замислився над чистими джерелами своєї душі вже з перших хвилин заняття.  «Люби ближнього свого, як самого себе», - сказала педагог, процитувавши  Біблію, в якій саме  ця християнська чеснота описана найбільше. Щоб глибше і якнайзрозуміліше пояснити п’ятикласникам значення добрих учинків у житті людини, Никитюк Н.З. дібрала відповідний навчальний матеріал(оповідання В.Сухомлинського «У Галинки радість», вірш В.Грінченко «Зорі») ,застосувала різні форми та методи навчання. Зокрема використання методу «Гронування» допомогло школярам  зрозуміти з чого складається добро і порівняти його з сонечком, промінчики якого завжди асоціюються з теплом і радістю. За допомогою евристичної бесіди вчитель професійно підвела учнів до висновку, що добро -це усвідомлення людиною своєї здатності творити благо і провела чітку лінію розмежування між добром і злом.

      А з яким запалом та бажанням висловити  власне свою думку діти аналізували вчинки героїв  оповідання  В.Сухомлинського «У Галинки радість», яке підготував Каліновський Ілля.  Так по-дитячому щиро й з розумінням глибокого змісту поезії зіграли свої ролі учасники інсценізації вірша «Зорі» Пиль Анастасія та  Іванова  Іуліанія. Ігри «Подолай зло», «Найчуйніший, наймилосердніший» вчили п’ятикласників позбуватися поганих рис характеру , виховувати у собі імунітет до всього злого й недоброго. Навіть фізкультхвилинка, без якої неможливий  сучасний урок, розкривала основну тему заняття, адже вчитель провела її у формі молитви. Під кінець уроку діти умовно засіяли велике серце зібраними на занятті зернинами доброти, створили коло радості, передаючи з рук у руки ангелика з якнайкращими побажаннями одне одному.

 Завершила  свій урок  Наталія Зіновіївна тим, що закликала школярів ніколи не забувати про добрі вчинки, про людей, які живуть поряд, про тварин, які часто потребують нашої  помочі, і щоб слова «добро», «милосердя», «допомога» не тільки були записані сьогодні в етичних словничках, а викарбувались у кожного в серці.

Відгук

   Урок Никитюк Н.З. вразив різноманітністю цікавих і креативних форм роботи, які дали можливість педагогу залучити до роботи кожну дитину. Доброзичливе ставлення вчителя, вміння відмітити найменші успіхи учня створили атмосферу довіри та ситуацію успіху. Орієнтуючись на пізнавальні можливості того чи іншого учня, учителька використала завдання різного рівня складності.
     Цікаво і неординарно вчитель подала  мотивацію навчальної діяльності. Атмосфера спокою, впевненості й повного взаєморозуміння між вчителем та учнями просто вражає. За массою різноманітних методів та прийомів, без яких ми вже не уявляємо сучасний урок, яскраво видно чітку, злагоджену та системну роботу педагога. Під час проведення уроку Наталія Зіновіївна показала високу професійну майстерність, знання психології,  любов до дітей.

Голова методоб'єднання

учителів суспільних дисциплін СЗОШ № 9 Пігут Л.В.

   

Переглядів: 609 | Додав: Nifirtiti | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Навчальний рік

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz