Субота, 27.04.2024, 02:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Нововолинська спеціальна школа

Меню сайту
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша школа

Головна » 2016 » Лютий » 24 » МАЙСТЕР-КЛАС З ВИКОРИСТАННЯ ДИДАКТИЧНИХ ІГОР НА УРОЦІ ІСТОРІЇ
00:27
МАЙСТЕР-КЛАС З ВИКОРИСТАННЯ ДИДАКТИЧНИХ ІГОР НА УРОЦІ ІСТОРІЇ

      «Для всього свій час, і година своя кожній справі під небом. Час родитись і час помирати; час кохати і час ненавидіти; час війни і час миру», - ці слова стали епіграфом для уроку «Утворення Галицько-Волинської держави за Романа Мстиславича», який у 7-Б класі провела вчитель історії Цьона Ліна Петрівна.

       Перегляд презентації про екскурсію у Володимир-Волинський, яка проводилась у рамках шкільного проекту «Волинь княжої доби»,  викликав не лише приємні спогади, а й налаштував семикласників на пізнання нового про історичне минуле України.

       Розв’язуючи алгоритм, учні з’ясували передумови утворення Галицько-Волинської держави. За допомогою дидактичних ігор «Коловорот», «Намисто», «Хід конем» визначили особливості Галичини того часу.

       Уривки із кінофільмів, виконання завдань «Філворд», «Дешифрувальник» сприяли розкриттю ролі князя Романа Мстиславича у становленні нової держави.

     Під час уроку учні удосконалювали вміння працювати з історичними картами, словниками та джерелами, вживалися у ролі літописців, істориків та поетів.

       Учитель використовувала завдання зі скритою диференціацією, групові та індивідуальні методи роботи.

        Перевірка вивченого відбулася шляхом встановлення відповідності у грі «Калейдоскоп подій».

    Складання асоціативного ґрона до постаті Романа Мстиславича засвідчило, що вчителеві  вдалося донести до свідомості школярів роль князя Романа в утворенні першої національної Української держави.

      Наприкінці уроку Ліна Петрівна попросила дітей узятися за руки, об’єднатися в єдине коло, а тоді звернулася з такими словами: «Якщо ми будемо єдині і триматимемося міцно, то ніхто з нас не зможе впасти, бо поруч надійні друзі і сусіди, які підтримають у важку хвилину. У таку міцну і єдину державу повинні об’єднатися всі наші українські землі, і тоді ми будемо мати міцну і сильну Україну».  

Конспект уроку "Утворення Галицько-Волинської держави за Романа Мстиславича"

Презентація до уроку "Утворення Галицько-Волинської держави за Романа Мстиславича"

 

Переглядів: 801 | Додав: Nifirtiti | Рейтинг: 4.8/6
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Навчальний рік

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz